Гірські кішки

66

Щоб жити в горах, кішки повинні бути дуже витривалими і відмінно дертися по скелях, а очеретяний кіт є їх повною протилежністю. Вони також змушені існувати на великій висоті, де повітря розріджене і в ньому менше кисню.

До великим кішкам, які живуть в горах, відносяться леопарди і снігові барси. Серед менших кішок – пума, гірський кіт, рись і руда рись. Гірський клімат суворий, і погода може змінюватися дуже швидко. Щоб вижити в горах, кішки повинні бути дуже кмітливими і знати, де можна знайти притулок. Вони спаровуються так, щоб діти народжувалися навесні і встигали підрости до настання зимових холодів.

Гірський кіт

Гірський кіт – дуже потайливі і полохлива створення, і його рідко можна побачити. Його довжина – всього близько 50 сантиметрів. Шерсть у нього дуже красива, м’яка. Він відомий також як кіт з Анд, оскільки живе у високих Андах Чилі, Аргентини, Перу і Болівії. Цього кота можна зустріти на висоті 5000 метрів над рівнем моря.

Гірський лев

Пума оглядає свої володіння. Пума також відома як гірський лев або кугуар. Самець пуми може важити 100 кілограм і вирости до 2 метрів в довжину. Пуми чудово стрибають і здатні легко залізти на скелю висотою 5 метрів або на дерево. Пуми живуть у багатьох місцях від Канади до Південної Америки вздовж підніжжя пагорбів і гір, а також у лісах на висоті до 4500 метрів над рівнем моря. В залежності від того, де вони живуть, пуми їдять зайців, оленів, дикобразів, бобрів або броненосців.

Зимова рись

Рись живе в гірських районах Європи, Північної Америки та Азії. У неї незвично короткий хвіст і вуха з » пензликами. Рись добре пристосована до життя в дуже холодних місцях. Взимку вона відрощує особливо довгу шерсть, яка має світле забарвлення, щоб легше було ховатися в снігу.

Довгохвостий сніговий барс

Сніговий барс – один з рідкісних великих котів – живе тільки в Гімалаях і горах Центральної Азії. Він здатен вижити на висоті 6000 метрів. Харчується цей кіт м’ясом диких козлів, зайців і бабаків. Довжина її тіла приблизно 1 метр, такої ж довжини у нього і хвіст.

Снігові барси обмотуються хвостом, коли сплять, щоб їм було тепліше. Барси – прекрасні стрибуни і, як кажуть, можуть зробити стрибок довжиною 15 метрів. Довгий хвіст допомагає їм при стрибках.